Sunday, May 31, 2009

Balik Kampung oooo balik kampung

Anak2 sibuk bertanya balik rumah tok ma tak cuti ni. Masing2 dah tak sabar nak balik umah tok ma diaorang. Bila ku kata mungkin balik lambat sikit, masing2 cakap alaaaaaaaah......

Macam tu lah aku tiap2 kali cuti, sebab sentiasa terlibat dengan kelas tambahan. Muka aku memang muka kelas tambahan. Kali ni kelas tambahan bermula hari isnin sampai rabu. aku pulak dilantik sebagai penyelaras kelas tambahan.

Suami pulak terikat dengan kerja and cuti kena bagi2 ngan kawan. So nampaknye tak dapat balik lama lah kali ni. Tak palah asalkan dapat balik.

Perjalanan dari pasir gudang ke kuala terengganu mengambil masa antara 10 - 12 jam, mengikut keadaan. Kalau anak2 x buat hal bolehlah sampai 10 jam. Naik kematu punggung. Biasanye kami gilir2 drive.



Menziarahi orang tua ini merupakan satu ibadat. Tiga pandangan yang mendapat pahala adalah memandang kaabah, memandang Al quran dan memandang ibubapa. So marilah kita berpakat balik kampung ziarah orang tua kita.

Insyaalah kami akan balik kampung hari jumaat 5 jun dan balik pada 10 jun. Doakan perjalanan kami selamat...

4 comments:

ima said...

jom kita pakat2 balik kampung...

semoga cikgu sekeluarga selamat sampai kedestinasi yang dituju...

insyaallah kami balik kampung hari selasa ni...

PenMerah said...

to ima
terima kasih, semoga ima pun selamat sampai kampung n bergembira di sana..

sushi_me said...

salam kak...salam ziarah too..taktau nak letak mane ni so saye kasik comment terus la...saye kawan mirako sensei...hehe..saje jenguk2 pastu rase cam best lak cite harian akak nih..ok then selamat bercuti ye..

PenMerah said...

to sushi_me
terima kasih kerana sudi menjenguk ke blog akak n berkongsi cerita suka duka pen merah